Helikopterski prevozi

Kako hitro ljudje pozabljamo.

Minister Bručan je specialist interne medicine, njegova usmeritev pa je urgentna medicina. In kaj je najbolj pomembno pri urgentni medicini? Čim prej pripeljati pacienta v bolnišnico. Bručan je najbrž že takoj ko je nastopil položaj ministra za zdravje pričel razmišljati o boljši organizaciji helikopterskih prevozov.

Tukaj pa se začnejo problemi. Ker je minister (z najboljšimi nameni) poskušal vzpostaviti sistem, ki bi zadostil vsem evropskim standardom, je pri tem začel ubirati bližnjice. Podpisal ustno je sklenil pogodbo s podjetjem AMZS (in posredno Fly-com), pri tem pa še pozabil na razpis, ki je potreben za državna naročila velikih vrednosti. V zgodbo se vpletejo mediji. Najbrž jim je kaj prišepnil kakšen razočaran konkurent Fly-coma, ki ni uspel s svojo ponudbo (kako bi le, če razpisa ni bilo, pogodba pa je bila sklenjena ustno).

Zakaj je bila pogodba sklenjena samo ustno? Se minister Bručan in direktor AMZS-ja poznata? Komisija za preprečevanje korupcije izda negativno mnenje. V medijskem viharju se znajde še premier Janša, ki izjavi, da je AMZS posel dobila na javnem razpisu. Nekdo je Janšo pomanjkljivo obveščal.

Letos januarja je podjetje Fly-com prenehalo z izvajanjem helikopterskega reševanja. Helikopterske prevoze spet izvajata SV in policija. In še poslastica za konec. Minister Bručan si premisli in noče plačati prevozov podjetju Fly-com, ker ni bilo podpisane nobene pogodbe.

Zadeva se je zaključila tako, da je vlada spremenila uredbo z dodatnim členom, ki pravi, da SV in policija izvajata prevoze toliko časa, dokler ne bo na mednarodnem razpisu izbran ustrezen ponudnik.

Ker se zelo mudi, se bo to najbrž zgodilo zelo kmalu. Po 10 mesecih razpis še ni bil objavljen.

Advertisements

3 thoughts on “Helikopterski prevozi

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s