BSLJ

Presneto, preveč berem bsnyc.
Včeraj sem bil po dolgem času v Ljubljani. Ne v Ljubljani na železniški postaji in direktiva v biro. Ne v Ljubljani skozi fužine v biro. V Ljubljani. Na tromostovju, mimo mačka, po židovski, en mali krogec, ko imaš pol ure občutek da si v pravem mestu.
Zagledam spimpanega ponija in kaj pomislim: damn hipsters and their fixies D. Ne, brez skrbi, fiksija še nisem videl. Baje pa so že pri nas. Ampak v pravem kontekstu. Vozijo jih geeki (kao poznavalci) in ne tipi ki sedijo pred mačkom ali žmavcem. Aja tudi mimo žmavca sem šel. Tiste mesarije zraven ni več. Pa računalniška trgovina na vogalu je ratala trendi bufet.
Pri šentjakobskem mostu vidim prizor, da me je skoraj na rit vrglo. Kolona ene 10 avtomobilov čaka na semaforju da se iz Krakovskega nasipa vključi na Zoisovo.
Škoda da nimamo pri nas craigslista: You were riding a Focus mountainbike with maxxis tires. Fully dressed up in lycra with camelback, spd’s and everything. I saw you waiting at the stoplight in the row with other cars. Why? You’re narrow enough to drive by the waiting line instead of taking 4m of precious space for another car to drive through red. And why, oh why on earth were you wearing red red lipstick on a bike ride? Just wondering.

P.S.: Razlaga neznanih pojmov sledi v komentarjih, če bo koga zanimalo. Čebela računam nate.

Advertisements

3 thoughts on “BSLJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s