BSLJ#4

Presneto, preveč berem bsnyc.
Včeraj sem bil po dolgem času v Ljubljani. Ne v Ljubljani na železniški postaji in direktiva v biro. Ne v Ljubljani skozi fužine v biro. V Celovcu. Po nekištrase, čez nekidruzgagasse, park Marije Terezije, mimo Rathausa, do Hansa v Mauntnbajkerju. Kjer sem končno videl Langsterja. In sicer monaco edition. Ne vem, se ne spoznam dosti na te edicije, ampak tale se mi zdi še posebej naphana z neumnimi detajli. Ima sicer zavore, ročke so črne, da so čimbolj neopazne in čisto v centru, da so čimmanj uporabne. Držal naj bi balanco spodaj, kjer je dejansko povita. Ne ni povita, gor ima nataknjeno nekakšno gumo, ki se odpira, ker pač ni narejena za krivo balanco. Kolesa sploh nimajo QR, ampak kar navadne matice. Drugače pa lušten kolešček s človeškim prestavnim razmerjem. Ima karbonsko zicštucno in vilce.

SNC00601
Langster

Zraven je postavljena cosmic carbone slr, da te malo pri srcu štokne.
Nekolesarski hajlajt dneva je bil vsekakor naš čovjek v belem mercedezu 190, znižanem, zrostanem, letnik cca 1990. Vse so ble njegove. Edini ki zna skozi oranžno zapeljat v Celovcu.
Skratka en mali krogec, ko imaš pol ure občutek da si v pravem mestu.

P.S.: Kako je bslj v podnu. Da zaviham nos, moram dejansko čez mejo. D

P.P.S.: Tole bi moralo biti objavljeno že par dni prej, ampak je morala tekst preveriti še moja ekipa odvetnikov in strokovnjakov iz različnih področij, ker se v komentarjih pojavlja nek vseznalec ki mi ruši avtoriteto. Naj samo še omenim da na tem blogu ne vlada demokracija, kot si nekateri zmotno predstavljajo.

6 thoughts on “BSLJ#4

 1. Včasih se vprašam, po kakšni logiki izbirajo imena za kolesa. Je bil angažiran kakšen strokovnjak za subliminalno reklamiranje ? (link za njo, ki ne ve kaj je to : http://en.wikipedia.org/wiki/Subliminal_message )
  In je potuhnjeno predvidel da se bo langster, monaco .. v glavi spremenil v lobster, monte carlo .. in pol sej veš sniki, po ovinkih dobi kupec vizualizacijo kaj vse mu bo prineslo lastništvo takšnega kolesa.

  In bo kolo kupil ne kot kolo temveč kot vstopnico v višji družbeni sloj, svet redkih, razsvetljenih.
  Dokler bo samo lastnik :)
  Ko bo začel beštijo voziti bo itak prepozno. Rien ne va plus ? (to pomeni , kar si naredil si naredil, hvala, naslednji naivec prosim)

  No, da se vrnemo na bistveno : je bil baby M dizler ?
  Verjetno je bil, ker z onim tastarim si lahko speljal v peti če je bilo treba .. in pol ni čudno, da je tip ulovil vse lučke.

  p.s.

  Ne verjamem da v ljubljani nisi našel “materiala”. Potem boš moral večkrat tja gor .. in boš uporbaljal kratico BSCL /tud BSKL lahko/ Ponovi jo.
  Jap. Smiselno zveni a ne :)

 2. “Ona, ki ne ve kaj je to” samo sporoča, da če že daješ linke, dej vsaj ta prave. subliminalno reklamiranje sem štekala, ne štekam pa Lobster, Monte carlo.

 3. Forsirana asociacija pač .. jastog,šampanjec, casino pa take. monaco edition.
  Sam vidiš : to iz mene še vedno govori vgrajena prefinjenost.

  Kakšen grobijan inside bi iz imena bolj ajnfah asociacijo potegnil in bi jo uporabil v istem smislu, kot so npr. BMW-ji PEL za lastnike :)

 4. Ok, tole je bil komentar glede izbire imena. Nisem pa komentiral BS-a.
  Originalnega nisem bral, tako da ne kje je meja, ko BS pusti zadeve pri miru
  vendar langster (sub 600€), pa oni revež zadnjič, torej tisti ki zapravijo obsceno veliko denarja za kolesa so varni pred tvojo tipkovnico ?
  Saj ne da bi ti sugeriral kakšnega Jureta za tarčo, samo zanima me. Resno.

 5. Hm, če je Jure tisti, ki je včasih vozil alfo, mislim da sem ga že dovolj raz… za letos.
  :) Itak ima pa precej uravnotežene bicikle, tako da… je dosti lažjih tarč.
  Bslj ne kritizira (toliko), bolj opazuje, predvsem fenomen fiksijev. Pa neobičajne pojave na kolesu in neobičajna kolesa.
  V Sloveniji je jeba, ker se vsi poznamo, te kritiziranje prehitro useka po glavi.
  Tudi še nisem opazil kolesa, ki bi imel kakšno komponento tako absurdno dražjo in brez učinka na skupno delovanje kolesa. Se naši kolesarski “bogataši” kar dobro pozanimajo pred nakupom.
  Lajtvejte na 105 biciklu še nisem videl.
  Števec na DH – to pa je smešno.
  Obsceno veliko denarja zapravit za kolo – to je pa itak v definiciji bs (ali drugače, taprav kolesar ima kolo dražje od avta – moram kupit dražje kolo:)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s