BSLJ#6

Presneto, preveč berem bsnyc.
Danes sem bil po dolgem času v Ljubljani. Ne v Ljubljani na železniški postaji in direktiva v biro. Ne v Ljubljani skozi fužine v biro. V Ljubljani. En mali krogec, ko imaš pol ure občutek da si v pravem mestu. Se je pa vse kar je vredno poročanja zgodilo že na štacjonu.
Pomembna novica!
Res.

Danes sem videl prvega rajderja z messenger bagom. Kot je običaj za zagrižene kolesarje, sem mimovozečega kolesarja najprej preskeniral kaj vozi. Giant trance. Na giantove polnovzmetence se ne spoznam preveč, ampak tako velikega napisa ne moreš zgrešit. Mislim da so večje uspeli izumit šele letos na novi dogmi60.1.

No in potem zagledam še messenger bag. OK, saj razumem, da messenger bage vozijo vozniki fixijev. No ali pa vsaj ss langsterjev. Ne pa na fuliju.


Tip je bil blazno podoben pospeševalcu, ampak sem potem to z metodo negacije izključil. Imel je namreč čisto cestarsko pozicijo na kolesu. Če kdo ne ve kakšna je to cestarska pozicija (I’m looking at you čebela) naj si pogleda kako vozi Klöden. Šolsko. Kako pa vozi mauntnbajker, si pa poglej Evansa. Postran glava, skrčen ko korenina, in pogled usmerjen 10 cm pred sprednje kolo.

Da še malo usekam po ss. Mislm, halo. Človk kupi fixieja, potem pa obrne zadnje kolo in se vozi v leru. How fake is that? Čisto v fixterskem stilu.
Tako kolo je pred 10 leti vozilo na tisoče kitajskih najstnikov, ki so na svoje črno moško kolo dali balanco, ki so jo skrivili v šraufštoku, kolo pa so polimali z martini nalepkami, da so si lahko predstavljali da vozijo lancio delto integrale hf.

7 thoughts on “BSLJ#6

  1. Nisi omenil še enega čudnega dejstva. Kako je bil messenger bag pritrjen čez rukzak. Še bolj nenadavadno je to, da je ta fensi mesenđer torba v resnici Cobra bag za laptope, ampak laptop je bil pa v rukzaku. Kako to, da si spregledal tako elementarno dejstvo in ne opazil, da se tip vozi brez aktiviranih lockoutov?

  2. No, saj opazil sem še marsikaj drugega, samo ni bilo relevantno za ta zapis. Npr. v Lidlu imajo v akciji zelo ugodno kolenčnike za delo v vrtu. Ko sem šel mimo Cankarjevega doma sem opazil Rupla. Ampak saj pravim, nima veze z zapisom.
    Za cobra bag pa prvič slišim. Priznam. Na žalost pa ni fensi.

  3. OK. Treba je še razdelati omenjeno metodo negacije. Ali pa tudi ne, ker bodo sicer same težave. Zakaj: obstaja sosed, ki vozi lahko AM kolo in specialko. Oboje zelo dobro in hitro. Ker je špecjalka tako fajn in ker Luka tega še ni resno probal, je tarča stalnih nagovarjanj. Da tip izve za dotično replikacijo šolske cestne pozicije -in to od mtbajkerja na fullyju-, sem naravnost pečen ;-)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s