BKP – uvod

Badjurova kolesarska pot
Pred kratkim sem se poglobil v badjurovo krožno pot, ker razen parih zadetkov na internetih podatkov ni. Če zadetkov ni, postanem radoveden. To je igra podobna tisti stari, najdi dve besedi, ki v googlu ne dasta rezultata.
Med poizvedovanjem mi je nekdo rekel nekaj v smislu, Badjurova je krneki (iz bajkerske perspektive) v glavnem gre vse po asfaltu, to bi bilo za specjalko. No, se je malo zamislil, skoraj. Ker mtb ne dela sploh, jaz pa sem zdravil poškodbe po neuspelem eko vodonošenju, sem, za hec, šel pogledat kako sploh te štampiljke (štempiljke?) zgledajo. In kje sploh so.

Malo za intermezzo (kar preskoči in beri naprej spodaj): pred dvakratkim sem zvedel da so za slovensko transferzalo (ki se ji prav pravi: slovenska planinska pot) resno poostrili kriterije. Ni dovolj da štempljaš v knjigico. Ne. Moraš se slikat na vrhu. Kaj pa če si sam? pa recimo grozno piha? Poleg tega se ti mora pod štempelj podpisat oskrbnik, če je štempelj v koči. Kaj pa če je zaprta? Kaj pa če delam maratonski hitri oblet in pridem ob 4h ponoči na kontrolno točko? Še eno vprašanje, kaj hudiča pa talajo za nagrado, da se je treba tako ščitit proti malverzacijam, sej še diplomo lažje dobiš

In so, ampak se je treba malo potrudit da jih najdeš, kar naredi izlet še bolj zabaven. No zabava je zagotovljena že zato, ker imaš na kolesu obročnike zabavne velikosti. Ugotavljam da je BKP kot narejena za specialko. Za tri kontrolne točke porabiš s štartom in ciljem v Litiji od 2 do 3 ure, narediš 45-60 km in 1000-1500 višincev. Če je časa manj, lahko v eni uri obredeš eno točko, če ni ravno najbolj oddaljena Zagorica ali Miklavž. Makadama je minimalno, če hočeš krajšati potem ga je malo več. Peš ni treba nikamor, razen če si res dlakocepski in hočeš npr. na kontrolni točki KT1 – Ostrež priti prav na vrh Ostreža, žig je namreč malo nižje, pri vhodu kmetije Jožefe Košir.

V naslednjih nadaljevanjih pa kratki zabavni opisi izletov po BKP.

Advertisements

4 thoughts on “BKP – uvod

    1. Zanimivo, da poznaš nekoga, ki trdi da je to za specialko – jaz vem za tipa, ki je iz tega delal enodnevno, včasih tudi dvodnevno turo z gorcem in mislil kakšen car je :)

      @Depresija : ker si eden redkih za katere vem da so bili na vrhu Ostreža .. pa tudi nekih čudnih vrhovih na drugi strani Save je namig mogoče na mestu :P

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s