BKP – 1 etapa

Sem mislil omeniti že v uvodu, meni se nabiranje štempljev zdi butasto. Pravzaprav ne samo zbiranje štempljev kot tako, ampak to namensko zbiranje v smislu slovenske transfrezale ali bkp. Sem pač čuden.
No, ko sem bral par prispevkov na to temo od Depresije, se mi ideja o zbiranju štempljev ni zdela več popolnoma butasta. Pač marketing dela svoje, lepe slikce, dober tekst, prodano. :)

čas: 2:15 dolžina: 44 km  višinci: 1120 m


Za začetek sem šel na Zasavsko Sveto Goro, ob Savi do Mošenika, potem pa po lepi, na novo asfaltirani cesti na Rovišče. Odcep naravnost pelje po zelo strmi cesti čez Golče. Ker nisem imel dovolj časa še za Ostrež, sem popešakal na Roviški Vrh, ker sem zmotno mislil da je tudi tukaj KT za bkp. Pač prvič se še nisem dobro pripravil. Kasneje se je izkazalo da je iskanje štemplja kar zahtevno opravilo. Nazaj sem šel čez Vače in se nisem spomnil poiskat žig za Vače in Slemšek.

O višincih in računanju le teh pa tole: računani so višinci po cesti, kar sem šel peš nisem dodajal v seštevek. Višince računa bikemapnet, precej realno. Po moji kmečki metodi jih pride 100m manj, kar se pa na 40 km mimogrede nabere na manjših hupserjih.

zemljevid:

profil:

profile dela nova geopedija, zelo sexi imo.

link na bikemap: www.bikemap.net/route/1850027

ortofoto:

KT 16, Zasavska Sveta Gora
16 Zasavska Sveta gora mp 16 Zasavska Sveta gora mp 16 Zasavska Sveta gora mp

KT 14-15, Vače – Slemšek

slika škatlice s štempljem:

KT 16: škatlica je v vetrolovu planinske koče, mi je ni uspelo slikat, nisem imel nikoli fotoaparata s sabo.

KT 14-15: Štemplja za Vače in Slemšek sta za šankom v gostilni na Vačah. Od ponedeljka do srede je odprta samo do 2h, čet – pet do 6h, za vikende pa do zvečer.

Advertisements

2 thoughts on “BKP – 1 etapa

 1. Ok, mladi raziskovalec :-)
  Zopet me spravljaš v zadrego ker ne vem kaj sem (na)pisal :-))
  Še vedno sem mnenja, da se mi zbiranje žigov načeloma ne zdi sporno (zakaj načeloma v nadaljevanju). Čisto tko, (nisem nič raziskoval, da smo si na jasnem), po moji kmečki pameti pa predvidevam, da so si te razne tranzverzale in knjižice izmislili ravno s tem namenom, da novincem v planinsko pohodniških vrstah olajšajo začetek in spoznajo en košček dežele, mogoče ne zgolj samo pred hišnim pragom. Vsi vemo da so začetki težki, še posebno nekoč, ko ni bilo interneta. In najlažje je bilo izdat knjižico s predlogi in usmeritvami kam naj se gre (požigosat). In marsikdo se je na tak način rešil tudi svoje ‘lokalnosti’. Meni je do tukaj vse lepo in prav.
  Seveda po moji logiki, ker sodim po sebi, in predvidevam da imajo ljudje odprte oči ko hodijo po svetu. In na vseh teh ‘nastavljenih predlogih’ v žigosnih knjižicah sproti dobivajo ideje in vidijo tudi druge cilje kam naj bi se lahko še šlo ko ‘odrasteš’ in ne rabiš več pomoči in namigov …
  Jah, problem je ker nekateri nikoli ne ‘odrastejo’ ….
  In takim zmanjka poti, ko imajo žigosno knjižico polno …
  Ampak moje mnenje je, da takim knjižica ni bila namenjena .. jim je pa vsaj poskušala razširit obzorja .. Tudi to je nekaj, a ne? :-)
  O tistih, ki pa se počutijo ogoljufani, če so jim na vrhu hriba nepridipravi ukradli žig .. pa nebi zgubljal besed.

  btw. Še nekaj.
  Tudi če se pustiš vodit prijateljem je popolnoma isto kot če bi si kupil tranzverzalno knjižico.
  V določenih primerih še slabše :-)))

 2. Da te potolažim, tisti stavek sem prekopiral iz ene prejšnjih objav, kjer sem ugotovil da kolesarjenje z 20kg v potovalkami ni popolnoma butasto. Pa se nisem spomnil na nič drugega kot na tvoje 4 dnevno potepanje po ST in na ubogo revo ki se je spomnila da je nekaj pozabila v Tržiču :)
  Itak je tvoj prispevek pozitiven, zbiranje se mi zdi manj butasto. Pravzaprav je idealno za specialko, kot bom ugotovil na koncu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s