Na srečo

V četrtek sem bil spet na nočni, tokrat ne na balkonu ampak na Jančah. Ko sem se peljal gor, sem ugotovil da 20t držita samo še dva precej odvita vijaka. Na srečo sem to opazil isti trenutek ko se je začel klanec. Na srečo sem imel s sabo orodje da sem ju privil nazaj. Na žalost sem se zredil in ošvohnel, je bilo treba na srednji kar lepo peš strme dele. Matr sem debu! Na srečo imam doma nadomestne vijake.
Na prejšnji nebalkonski sem izgubil telefon, ki mi je bil padel iz žepa ob divji vožnji nad prepadom. Na srečo je bil že star, in sem ga v trenutku zamenjal z novim, boljšim. Ki med drugim (to je vse kar sem do zdaj naštudiral) dela vritobrcajoče nočne fotke. Na žalost jih ne znam spravit iz telefona na, recimo računalnik. Sem poizkusil poslati Mr.D.-ju eno po mms-ju samo ne dela mms.
Cultko mi že cel mesec pošilja fotke kako borda po okoliških hribih, na srečo sem zdaj* v KrG. in mu pošiljam slike iz smučanja. woop woop. Ne vem točno kaj to pomeni, ker sem na žalost že star.
No v četrtek po nočni sem ugotovil da je račna že čisto odpovedala, na srečo sem že kupil novo. Na žalost ne paše, tako da bo treba na novo splesti obroč. In ko tako po internetih lovim podatke najdem tole stran : http://www.kstoerz.com/freespoke, če ni to sreča.
Ugotovil sem tudi da mleko ne tesni če je guma polna snega, ko pa se posuši, se posuši tudi mleko. Dobro vedet, sreča da to nisem ugotavljal nekje sredi ničesar pri minus 10°.
Slalomiranje po 10 cm pršiča s tehniko zdrsavanja prednjega kolesa brez padca – priceless.
Škoda da ne morem prilepit slik. Sprašujem se, če nimaš dokaznega gradiva, ali si potem sploh užival?

*ko tole pišem še nisem, bom pa ko bo objavljeno

19 thoughts on “Na srečo

 1. Debel in star gor ali dol, lahko si ponosen, da si inspiracija za suhe in mlade, ker ob takšnih zabavnih objavah me vedno zagrabi, da bi tud jaz spet kaj lahko napisala. Way to go, fatso!

 2. Lepo da si dobil dovolilnico za se zapeljat s tvojega balkona :)
  Odgovor na tvoje zadnje vprašanje: Seveda da nisi užival! ker bistvo uživanja je pridobiti dokazno gradivo.
  Šalo na stran.
  Sam imam vedno več izhodov brez fotoaparata. Tudi če ga imam .. je fotk nesramno malo, če sploh .. in opažam da še bolj uživam v takih vožnjah, saj imajo določene neprecenljive prednosti. Problem pa je zaradi mojega ultra kratkoročnega spomina :) Hitro pozabim. In nočem pozabit da sem užival! ;)

  Glede debelosti … muwahahahaha … delam v ženskem kolektivu … in kaj misliš da je glavna vsakdanja tema? :-)))))
  Žal ti ne morem svetovat, ker tista ”tanajbolj suha” se ima za najdebelejšo … bodi pameten sedaj ..

  btw. mislim da moj telefon ne zna sprejet mms-ja … torej.. še sreča .. nisi imel nepotrebnih stroškov :)

 3. 3. ja, ja, … bom zrihtal do takrat, drugače bom dal pa na fb, to pa že znam.
  2. D, to je eno od pravil kolesarjenja – jamraj o svoji kondiciji, sej veš, jaz sem že star, v svojem tempu; … kje smo to že slišal ;)
  1. Saj pišeš, samo da ti temu rečeš picasa. Imaš več teksta kot moja najbolj navdahnjena objava. Inspiracija za suhe in mlade, koga imaš v mislih? :))

 4. Lučka je bila na mojo izrecno željo, …, potem pa ni bilo časa :(
  @najboljša lučka: nimam s čem primerjat, sveti za moje potrebe na cesti ali na mtb več kot dovolj dobro, mi gre pa blazno na živce sekvenca ugašanja. Če hočem iz male svetilnosti nazaj na veliko, moram luč prej ugasniti. Na xc terenu to dostikrat rabim, ni tako da prikolesarim na vrh in se potem samo spuščam. Grem gor, dol, malo po ravnem, gre čedalje hitreje, rabim več luči, tema, utripanje, tamočna luč. Ni luštno.

 5. Mi smo se mal o tem problemu pogovarjal in smo prišli do enostavne rešitve. Stroboskop funkcije itak ne rabimo, ugasne naj lučko dolg, recimo 3. sekundni pritisk, navaden pritisk pa samo preklaplja med polno in malo svetilnostjo. Sem prepričan da zna to narest vsak iz Vegove z levo roko. :D

 6. Tudi to drži :-)
  V bistvu z debelo rokavico je težje zaznat kje je gumbek, ne pa gumb :-))

  btw. Žiga, a morda čakaš da pohvalimo tvoje nočne posnetke?

 7. No, pol vsekakor čestitke!
  btw. Jst z mojega še ne znam. Pa v bistvu tudi nočem, ker dela fotke v najboljši ločljivosti 480×640 (max 200kb). :-)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s