Weight weenie za vsako ceno

DSCN0674m

Pri urejanju poti mi je vedno cilj da se delajo stvari sproti. Se pravi grem na kolo in sproti nekaj porihtam. Do zdaj je bilo to v glavnem odstranjevanje večjih ali manjših vej. Vzameš zložljivo žago, (200g) požagaš, voziš dalje. Za res izjemne priložnosti (za moj rojstni dan) pa se gre namensko pucat velike stvari. Recimo lani macesen.
Zemeljskim delom sem se, če se je dalo, izogibal. Zložljiva lopatka je težka, poleg tega rabiš še nahrbtnik (dodatna teža), ki te na spustu buta v čelado. Pa to bi še večkrat prebavil, ampak lopatka je na gozdnih potkah precej neuporabna, za peskovnik je v redu, ko pa se v prsti pojavijo korenine in večji kamni se pa kar neha. Cepin je kot majhen kramp oz. motika, izredno učinkovit, pa še lahek, cca 500g. Pri transportu pa dobi oceno 9.5/10, včasih ga podrsam s kolenom.

tole je bilo 24 minut dela:

Zgleda sicer da tukaj ne bi bilo treba nič delat, ampak fotografija laže.

2 thoughts on “Weight weenie za vsako ceno

 1. Zdej vem zakaj nam specjalkarji rečejo traktoristi :-)
  Bilo bi pa res zanimivo, da bi se s tako opravljenim bajkom pojavil na kakšni xc tekmi .. in na predogledu še malo porihtal napake na progi :-)
  Drugače pa kapo dol za vzdrževalna dela … brez heca!

 2. Priključki :)

  Nekje sem prebral razmišljanje builderja iz amerike, ki je razložil da obstajajo 3 vrste del na poti: kot prvo vzdrževanje, tj. sprotno odstranjevanje podrtih dreves, popravljanje udorov itd, drugo je izgradnja obvozov problematičnih kosov poti in treje posegi ki naredijo potko bolj zabavno. Seveda, je zaključil, ima s prvo vrsto toliko dela, da do drugih dveh sploh še ni uspel priti. Podobno kot jaz.
  Kar hočem povedat, čeprav na slikah izgleda da je potka zdaj bolj pohlevna, je razlika v tem da je na prvi potka ki se podira in je poseg samo preprečil najhujše.

  S cepinom na top tubu se mi odpira nov svet. Nekaj je če se pelješ po potki na kateri je prej ležalo drevo, čisto drugo je pa ko se pelješ po potki ki je bila prej podrta. Občutek da si nekaj ustvaril je velikomnogovečji. Do zdaj sem zemeljska dela delal parkrat na leto, bolj izjemoma kot ne. V glavnem je akcija z grabljami in lopato pomenila da je tisti dan odpadlo kolo. Zdaj je na vrsti vsakič ko grem na kolo. No skoraj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s