Vedra štroma part deux

Pred šestimi leti sem napisal, po mojem mnenju1, briljanten članek o vedrih štroma. In vmes še dal napoved, kaj se bo čez pet let zgodilo. Seveda se ni. Napovedovanje prihodnosti je hudičevo težko delo.

Kljub zgrešeni napovedi, tehnika shranjevanja štroma v vedrih je toliko napredovala, sem tudi sam začel razmišljati o elektrifikaciji mojega arzenala. Ne samo razmišljati, dejansko imam sedaj električno napravo!

Primerjava

Na lastni pogon je v večini primerov2 bolje. Manjša teža in cena, ter neomejena zaloga energije. Tudi potrošni material je cenejši. Največja pomanjkljivost električnega motorja, ki sem jo opazil, pa je pomanjkanje povratne zanke. Ko delam z močjo lastnih mišic, čutim kdaj je sila prevelika in popustim, poskusim z rahlo drugačno smerjo, kar vse skupaj prinese veliko bolje izkoriščeno energijo. Električni motor pa pač oddaja moči, kolikor je pač je. Pač. Ne upam napovedovati, čez pet let, … bi lahko bile zadeve že opremljene s tipali, ki bi omogočala to čudežno povratno zanko.

Ampak

Ampak, v manjšini primerov, pa je električni pogon že boljši. In se splača tovoriti v gozd večjo težo, vedoč da bo vedro kmalu prazno. 

Zaključek

No sedaj sem še enkrat šel brat briljantni moj zapis, in sem se na koncu rešil z “bomo pa počakali kakšno leto več” D

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s